Kaffe på den rigtige måde – Stempelkandekaffe!

En god kop kaffe er efter min optik indbegrebet af hygge. Dagens indlæg skal derfor dedikeres til kaffe, stempelkandebrygning, god kaffekvalitet og en lille smule økologi.

Jeg ejer ikke en kaffemaskine. Til gengæld har jeg en stempelkande, og derfor brygger jeg altid stempelkandekaffe – det er let, hurtigt og virkelig lækkert – i hvert fald hvis man har en god kaffe til formålet. For en måneds tid siden modtog jeg en pakke fra Øristeriet. Udover en himmelsk duft som spredte sig i hele min lille lejlighed, indeholdte pakken også tre forskellige varianter af kaffelækkerier.
Jeg valgte at få min kaffe formalet, men hvis du har en kaffekværn, kan du med fordel bestille hele bønner. Hvis du ligesom jeg bestiller kaffen formalet, kværner Øristeriet bønnerne for dig lige inden levering – så kaffen er helt friskkværnet når den ankommer med pakkeposten.

Stemeplkandekaffe
Jeg foretrækker at brygge min stempelkandekaffe på nedenstående vis. Der ligger ikke den store videnskab bag og det kunne være sjovt at høre: Hvordan mon I foretrækker at brygge jeres kaffe?

1. Kaffen vejes af – 7 gram pr. kop. Jeg har en 8 koppers stempelkande så dvs. jeg skal bruge 56 gram, som fyldes i stempelkanden. Stempelkander findes som regel gerne i enten tre- eller ottekoppers.

2. Vand koges og køler af et par minutter, så temperaturen er ca. 95 grader når den hældes over kaffen i stempelkanden. Det er vigtigt at vandet ikke er helt kogende!

3. Når vandet er hældt over kaffen, skal den trække i 5 min. Pres derefter stemplet ned i kaffen. Voilá! Frisk kaffe klar til servering.

Skriv et svar