Opskrift på Efterårsboller

Jeg har haft denne opskrift til at ligge på min to-do-bageliste et godt stykke tid. I tirsdags havde jeg lige et par timer mellem træning og en caféaftale med en veninde. Der blev derfor tid til at bage disse boller, som er perfekt til de skønne efterårsdage.

Jeg nyder disse dage, hvor jeg har tid til alle de ting jeg normalt aldrig har til daglig. Jeg kan ikke se nogen bedre måde at holde efterårsferie på, end at hygge og tilbringe tid med mennesker jeg holder af.

Efterårsboller, 16-20 stk:
∙ 2 dl. mælk
∙ 100 g. smør
∙ 50 g. gær
∙ 2 æg (1 til og 1 til pensling)
∙ 1 spsk. sukker
∙ 1 tsk. salt
∙ ½ tsk. stødt kardemomme
∙ 50 g. hakkede tørrede tranebær
∙ 3 revne æbler
∙ 350 g. hvedemel
∙ 350 g. fuldkorns hvedemel
∙ Hakkede nødder (evt. mandel/hasselnød)
∙ Perlesukker

Smør og mælk lunes, og gæren røres i. Tilsæt 1 æg, sukker, salt, kardemomme, tranebær, æbler, fuldkorns hvedemel og hvedemel (gem gerne lidt hvedemel til æltningen) Lad dejen hæve 1 time. Slå derefter dejen ud på et meldrysset bord og form 16-20 boller, alt efter hvor store du ønsker dem. Lad nu bollerne hæve et lunt sted i 30 min. Pensl derefter med 1 æg og drys med hakkede nødder efter eget valg – jeg valgte at lave nogle med mandler, og de resterende med hasselnød. Drys nu med perlesukker og bag bollerne i ca. 15 min, ved 200°C.

Skriv et svar