Nøddesmør opskrift

Jeg har længe gået med tanken om at lave en portion nøddesnør og har nu endelig fået gjort tanke til handling. Jeg elsker (ligesom de fleste andre) Nutella men let’s face it piger.. Nutella er altså ikke godt for de kvindelige former (desværre!).
Hvis du har lyst til at kaste dig i nøddesmørens mange muligheder, bør du dog ikke gå med en forventning om at du kan erstatte din Nutella cravings med nøddesmør. MEN.. nøddesmør er et lækkert alternativ til også peanut butter, og er meget anvendeligt i diverse opskrifter så som proteinbar.

Nøddesmør, 1 portion
250 g. hasselnødder
60 g. tørrede tranebær
2 spsk. kakao
4 spsk. vand
(eller.. hvis du har heldet med dig, kan du finde 50 g. friske tranebær og undlade vandet)

Varm hasselnødderne i et ovnfast fad i ovnen ved 100 grader i cirka 20 min. så du derefter kan ”smutte” skallen af nødderne. Blend nødderne til en cremet konsistent opnås og bland dem herefter med tranebær, kakao og evt. vand. God fornøjelse og velbekomme!